Boek | Gevecht in de echt

Gevecht in de echt. Over het wel en wee van partnerrelaties in de tweede levenshelft werpt licht op een vaak onderschat aspect van ouder worden: partnerrelaties en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Hoewel een langdurige relatie op latere leeftijd veel voordelen biedt, zoals een breder sociaal netwerk en een positievere kijk op het leven, blijven niet alle koppels gevrijwaard van problemen. Dit boek onderzoekt hoe relationele spanningen kunnen escaleren tot verschillende vormen van geweld, variërend van emotioneel en economisch geweld tot seksuele en fysieke agressie.

Met inzichten van ouderenpsychologen Lies Van Assche en Luc Van de Ven, beiden verbonden aan het UPC KU Leuven, biedt dit boek niet alleen een grondige analyse van de risicofactoren en gevolgen van geweld in partnerrelaties, maar reikt het ook concrete handvatten aan om deze destructieve patronen te doorbreken. Het gaat verder dan enkel bewustwording; het is een praktische gids voor zowel koppels als hun omgeving om een betere levenskwaliteit te bereiken.

Gevecht in de echt verschijnt bij Gompel & Svacina en is een must-read voor iedereen die wil begrijpen hoe relaties in de tweede levenshelft vorm krijgen, hoe ze kunnen ontsporen en—cruciaal—hoe ze gered kunnen worden.

Meer info en bestellen