Het gaat alleen nog maar over 'Sleepy Joe'

Een nieuw filmpje van een trage, verwarde Joe Biden doet de ronde op sociale media. De video toont de helft van de waarheid, maar heeft de 81-jarige president ook écht een probleem?

Mocht de Amerikaanse president Joe Biden op 5 november herverkozen worden, dan mag hij 15 dagen later meteen zijn 82ste verjaardag vieren. Alleen is die 82 nu al hét thema van de ­verkiezingsstrijd. Er gaat ­tegenwoordig geen week voorbij zonder dat er video's verschijnen van Biden die er verward, traag en oud uitziet. (...)

Maar ook zonder die context oogt 'Sleepy Joe' - zoals Donald Trump z'n tegenstander eerder al noemde - best traag. “Al hoeft dat niet te zeggen dat hij ook mentaal traag is”, zegt Mathieu Vandenbulcke, professor ouderenpsychiatrie. “Vanop afstand is het moeilijk om diagnoses te stellen, dat zou ook niet correct zijn. Maar er zijn wel zaken die ­opvallen: zijn bewegingen zijn houterig en ook zijn gezichts­mimiek is niet heel uitgesproken. Maar om nu te zeggen dat dat zéker ook impact heeft op zijn mentale toestand, is iets te kort door de bocht.”

Het gaat alleen nog maar over 'Sleepy Joe' | Nieuwsblad