Jij en je baby gezond?

Wetenschappelijk onderzoek

Zwanger zijn, moeder worden: het zorgt voor veel nieuwe uitdagingen in je leven en dat kan jou soms angstig of onzeker maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat (aanstaande) moeders kwetsbaar zijn voor emotionele problemen, zoals depressie en angst. De onderzoekers in deze PRIL-studie willen dat graag voorkomen. 

De PRIL-studie

De zorgteams voor perinatale psychiatrie van het UPC KU Leuven en voor gynaecologie-verloskunde van UZ Leuven willen ervoor zorgen dat jij en vele andere prille moeders goed in hun vel zitten. Daarom organiseren ze de PRIL-studie. PRIL staat voor Perinatale mentale gezondheid Risico-inschatting en Interventie in Leuven. Het doel van de studie is om emotionele problemen bij (aanstaande) moeders sneller op te sporen, aan te pakken en te voorkomen. Daarvoor moeten ze de gezondheidsgegevens van vele moeders in kaart brengen. Jij kan daarbij helpen.

Deelnemen

Iedere zwangere vrouw die opgevolgd wordt in UZ Leuven en voldoende Nederlands begrijpt kan deelnemen. Een deelname is volledig vrijwillig en kosteloos. De studie houdt in dat je op acht momenten – binnen de periode van je zwangerschap tot en met twee jaar na je bevalling – een online
vragenlijst invult over jouw mentaal welzijn. Die ontvang je via je online medisch dossier mynexuzhealth, waar UZ Leuven en het UPC KU Leuven mee werken. Je vult de vragenlijst online in op je smartphone, tablet of computer, op jouw tempo, op een moment dat voor jou past. Op basis van je antwoorden krijg je een verslag voor jou en je betrokken hulpverleners inclusief gezondheidstips en adviezen. Verder word je indien nodig en gewenst verwezen voor een afspraak bij het Expertisecentrum perinatale psychiatrie van het UPC KU Leuven. 

Vragen?

pril-studie [at] kuleuven.be

www.pril-studie.be

 

Privacy 

De vragenlijsten die je invult zijn onderdeel van je medisch dossier. Jouw gegevens vallen onder het medisch beroepsgeheim. In het kader van het onderzoek worden je gegevens versleuteld, in de studie heet dat ‘gepseudonimiseerd’. Dat betekent dat je naam vervangen wordt door een code die gelinkt is aan jouw identiteit. Enkel de code wordt gebruikt in het onderzoek.

Ethische goedkeuring 

Deze studie (s64351) is goedgekeurd door de Ethische Commissie van UZ Leuven en KU Leuven. 

 

Lees de flyer over deze studie